Bezienswaardigheden

Hoewel er aan de Costa Vasca vooral kleine steden zijn en alleen Bilbao en San Sebastian de meeste bezienswaardigheden herbergen, zijn er toch een tal van leuke activiteiten en toeristische trekpleisters die je niet mag missen als je een vakantie boekt aan de Costa Vasca.

De meeste plaatsjes hebben een rijke historie maar bieden ook genoeg ruimte voor wateractiviteiten of excursies met een boot. Wanneer je de bezienswaardigheden aan de Costa Vasca eenmaal ontdekt hebt, zul je deze streek in je hart sluiten. En als bijkomend voordeel geldt dat een trip naar de Costa Vasca vrij goedkoop is.
 

Op naar Bilbao

Wanneer je in de buurt van Bilbao verblijft, moet je zeker een trip naar deze stad plannen. De stad werd in de 14e eeuw gebouwd en kent dus een rijke historie. Bilbao wordt ook als bestemming voor een stedentrip steeds populairder en wanneer je een bezoek brengt aan de stad zul je begrijpen waarom.

De stad is een van de drie locaties over de hele wereld waar een Guggenheim museum is gevestigd. In dit museum kun je tentoonstellingen met werken van nationale en internationale kunstenaars bekijken en ook het museum zelf is een indrukwekkend gebouw en een echte publiekstrekker.
 

Historisch Bilbao

Een andere bekende locatie in Bilbao is het historische centrum, een eeuwenoude wijk en een bezienswaardigheid op zichzelf. Hier vind je onder andere de kathedraal van Bilbao, gebouwd in Gotische stijl.

Ook de Basilica de Begona is een echte aanrader. Deze pelgrimskerk uit de 16e eeuw ligt bovenop een heuvel en biedt naast een indrukwekkende binnenkant ook een prachtig uitzicht op de stad Bilbao.

Andere bijzondere bezienswaardigheden zijn de Puente Colgante, een zweefbrug tussen twee vissersdorpen en Teatro Arriaga, een theater uit 1890 dat gebouwd is in neo-barokke stijl. Ook kun je een fiets huren en Bilbao op je gemak verkennen.
 

Ontdek San Sebastian

San Sebastian is een kleine stad met veel bijzondere bezienswaardigheden, waaronder de Santa Maria del Coro, een prachtige basiliek waar zowel aan de binnen- als aan de buitenkant prachtige details te ontdekken zijn.

Het Plaza de la Constitución was vroeger het decor voor stierengevechten en vanaf de balkons van de omringende gebouwen werden deze gevechten bekeken. Vandaag de dag kun je hier op het terras een drankje nuttigen of simpelweg genieten van de gezellig sfeer die hier hangt.

San Sebastian kent twee hoge bergen, de Monte Urgull en Monte Igueldo, die je kunt beklimmen voor een wandeling met als beloning een schitterend uitzicht over de stad.
 

Adembenemende uitzichten

Deze Monte Urgull heeft ook een bijzonder Christusbeeld en is daarmee van ver af al te herkennen. De berg is ook voor kinderen goed te beklimmen en op de Monte Urgull vind je ook een museum waardoor je bij het Christusbeeld kunt komen.

De andere berg, de Monte Igueldo geeft een schitterend panorama-uitzicht over de stad en de baai La Concha. Dit strand heeft de vorm van een halve maan en is een uitstekende plek om watersporten te beoefenen.

Ook een mooie locatie is het Miramar Paleis, een prachtig gebouw tussen La Concha en Ondarreta in. Vanaf hier is het uitzicht op het strand en de zee onbetaalbaar.
 

Bermeo en Zarautz

Ook de kleinere steden hebben leuke bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens een vakantie aan de Costa Vasca. Zo vind je net buiten Bermeo het een schitterende natuurreservaat, Urdaibai.

Op het schiereilandje Gaztelugatxe staat een pittoresk kerkje dat een prachtig uitzicht geeft over de Atlantische Oceaan en Bermeo zelf. Bij de plaats Zarautz vind je de meest indrukwekkende klif- en rotspartijen. In deze stad vind je ook het Menosca Museum, een museum dat zich vooral focust op kunst en historie.