Toerisme

De Costa Vasca trekt jaarlijks gemiddeld minder bezoekers dan bijvoorbeeld de Costa Blanca of de Costa Brava, maar de rustige sfeer die er aan de Costa Vasca heerst wordt juist als zeer prettig ervaren. Het toerisme in Costa Vasca is een stuk minder en dat geeft vakantiegangers de kans om volledig te ontspannen.

De toeristen die besluiten op vakantie te gaan naar de Costa Vasca, kiezen vooral voor de plaatsen waar zandstranden zijn. Met name San Sebastian heeft een groot familiestrand, Ondarreta, waar gezinnen met kinderen de hele dag kunnen verblijven. Ook in de buurt van Bilbao liggen een aantal mooie stranden.
 

Stranden rondom Bilbao

De stranden rondom Bilbao zijn vaak rustig, zoals de Playa Arrigunaga. Dit strand is zeer geschikt voor surfers vanwege de hoge golfen en wanneer je als vakantieganger wilt genieten van een rustig dagje strand, zonder teveel andere toeristen, is dit strand de perfecte plaats.

Playa de Ereaga is een wat drukker strand en geeft een echte vakantiesfeer door de warme zon en de vele activiteiten die toeristen hier kunnen doen zoals volleybal en kajakken. Voor kinderen is dit strand ideaal omdat hier ook een speeltuin is.

De stranden rondom San Sebastian, onder andere Zurriola en De Concha, zijn ook populair onder vakantiegangers.
 

Toerisme in de steden

De steden Bilbao en San Sebastian worden ook veelbezocht door toeristen en er zijn dan ook diverse musea die bezocht kunnen worden. De vele restaurants en bars zijn ingesteld op de toeristenstromen en bieden dan ook naast lokale lekkernijen ook internationale gerechten aan.

Andere populaire steden aan de Costa Vasca zijn Portugalete, Zarautz, Lekeitio, Bermeo en Hondarribia. Deze steden liggen vrijwel allemaal langs de kust en vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Deze kuststreek zal hoe dan ook rustiger zijn dan de andere costa’s en is uitermate geschikt voor toeristen die op zoek zijn naar rust en ontspanning.